Forestillingen "Svartefela" tar form

Publisert den 06. desember 2013

Denne uken hadde Egdedans produksjonsmøte i Trondheim, og forestillingen "Svartefela" tok form. Egdedans er glade for å fått på plass musikkansvarlig for forestillingen, Erlend Viken, og at han kunne komme på møtet. På møtet var koreografene, musikkansvarlig og prosjektledelsen til stede.

egdedans_prodmoteen.jpg

Erlend, Linnea og Torill rundt møtebordet. Jimmy var med på Skype. Agnar var fotograf.

Koreografer og musikkansvarlig

Vi har vært så heldige å få med oss to dyktige koreografer til denne forestillingen, Jimmy Meurling, og Torill Steinjord. Jimmy er fra Sverige og har en lang rekke produksjoner bak seg som koreograf. Han har jobbet flere ganger med produksjoner i Norge der folkedansen har vært sentral, nå sist sammen med Bygda dansar i Buskerud og forestillingen «Liti Kersti» i 2012. Han har jobbet mye med den kjente regissøren Leif Stinnerbom. Jimmy er også ansatt som regissør på "Svartefela". Se hans hjemmeside for mer info: http://www.meur.se

Torill Steinjord er fra Troms og er utdannet utøvende folkedanser fra NTNU Trondheim fra 2012. Hun har siden den gang jobbet som frilansdanser og har siste året vært med som danser i danseprosjektet RESiDANS i Sverige (se et lite klipp her). Hun har jobbet som danseintruktør på flere kurs siste året og er, i tillegg til å jobbe med koreografjobben for oss, ansatt på Norsk senter for folkemusikk og folkedans og NTNU Musikkvitenskap i Trondheim.

Musikkansvarlig for forestillingen er spellemannen Erlend Viken. Erlend er opprinnelig fra Oppdal og gikk ut fra Norges Musikkhøgskole våren 2008. Han har jobbet som frilansmusiker siden det og har vært med på mange spennende prosjekter i inn- og utland. Han spiller i flere grupper, har blitt nominert til spellemannspris og vant Folkelarmprisen i 2009, bare for å nevne noe.

Erlend har turnert med flere kjente norske artister og grupper som for eksempel Aasmund Nordstoga, Majorstuen og Frikar Dance Company.

Her et et par klipp fra YouTube med Erlend:

Erlend og Aslak

Earlybird Stringband

 

Forestillingen «Svartefela»

Handlingen i forestillingen vi skal sette opp spiller rundt sagnet og historiene rundt «Svartefela». I forestillingen forteller vi vår versjon av det lokale sagnet om den mystiske svarte fela – en fele som bestandig førte med seg slåsskamp og uro når den ble spilt på. Men var det virkelig fela selv som var skyld i all uroen? Det blir en dramatisk historie om ungdommelig glede, mistenksomhet, rykter, tro, kjærlighet og vond brå død. Dette blir spennende!

(les historien om svartefela her)

egdedans_probmoteto.jpg

Erlend og Linnea er på arkivet sammen med musikkamanuensis Ivar Mogstad og hører på gamle opptak av slåtter fra Vest-Agder.