Årets første fagdager i Bygda dansar!

På mandag og tirsdag hadde vi fagdager i prosjektene i Trondheim, i lokalene til Norsk senter for folkemusikk og folkedans. På programmet mandag stod en metodikkøkt med Senjapolsen som case, dans- og musikkfaglig oppdatering for hele fagstaben på Senteret, og tilslutt uttesting av koreografi for midt-forestillinga til Arktisk takt, hvor vår egen Torill Steinjord er koreograf.

2019-03-19 Siri, Torill, Tuva, Sigurd i svivet 2.JPG
2019-03-19 Siri, Torill, Tuva, Sigurd i svivet.JPG

På tirsdag startet vi med en god økt med mental trening av Raymond Toft, for deretter å se på hvordan utnytte mental trening i prosjektene. Vi avsluttet fagdagene med å se på nærmeste aktivitet, og klargjøre oss for innspurt mot forestilling i Bygda dansar Rogaland.

2019-03-19 Mental trening med Raymond Toft.JPG
2019-03-19 Fagdager Siri, Torill, Elisabeth, Tuva og Sigurd.JPG

Vi gleder oss over alt det spennende som skjer i Bygda dansar! Sluttforestilling i Rogalender, midt-forestilling i Troms, og oppstart av Bygda dansar i Hordaland høsten 2019!

Nå er vi i gang med forestillingsarbeidet!

Dette var den første samlingen med fokus på sluttforestillingen der både koreograf Ingeleiv Berstad og musikerne Erlend Viken og Olav Christer Rossebø var tilstede. Ungdommene tok imot Ingeleiv ved å vise henne alle dansene de har jobbet med, og Ingeleiv kastet seg med i dansen. Ideen til forestillingen ble delt med deltakerne for første gang, og vi fikk noen fine, morsomme og kreative økter med Ingeleiv på dansegulvet.

DSC00350.JPG

Å jobbe så intensivt som vi gjør i Bygda dansar ved å holde danseøkter fra morgen til kveld på ei helg, og samtidig bo sammen, gjør at vi etter hvert har blitt godt kjent. Og denne helga fikk prosjektet inn to musikere i tillegg til Ingeleiv som nå er blitt en del av Rogalender – Bygda dansar Rogaland. Erlend Viken har vært med i et tidligere Bygda dansar prosjekt, Egdedans, hvor han var musikalsk ansvarlig for forestillingen. Denne gang er det Olav Christer som har den rollen, men med god hjelp fra Erlend.

DSC00263.JPG

 Vi gleder oss veldig til fortsettelsen av arbeidet, og allerede om to uker er vi i gang med årets siste helgesamling den 30.-02. desember på Siddis-stova i Stavanger.

 

Vel møtt!

Vi har hatt fagdager i prosjektene!

Rogalender og Arktisk takt sparket like gjerne i gang høsten med faglig påfyll i prosjektene. Siden begge prosjekter har fått inn vikarer i Torill Steinjords fravær, så vi like gjerne på dansepedagogikk. Alle fagkonsulenter og fagleder instruerte gruppa i tradisjonsdans med utgangspunkt i egenvalgte fokuspunkt/kvaliteter ved dansen som ble valgt.

Det ble sett på hoppsar, hamborgar og Suldalsspringar. I tillegg til å kjenne på balanse, gi/ta vekt, føre/bli ført i par og i gruppe. I etterkant av hver av de 5 ulike instruksjonene hadde vi en dansepedagogisk samtale med utgangspunkt i spørsmål som: Fremmer denne metoden disse sentrale kvalitetene/fokuspunktet? Tips til andre måter å fremme disse sentrale kvalitetene på?

Fra venstre: Tuva, Elisabeth, Siri og Stine

Fra venstre: Tuva, Elisabeth, Siri og Stine

Det ble også tid til planleggingsmøter for høsten i hvert prosjekt, fagmøte med øvrige fagansatte på SFF, i tillegg til svært kjærkommen erfaringsdeling fra gamle til nyansatte, og fra prosjekt til prosjekt.

Fra venstre: Dina, Siri, Elisabeth, Sigurd og Tuva

Fra venstre: Dina, Siri, Elisabeth, Sigurd og Tuva

Har du lyst til å bli med på folkedanssamling på Kalottspel 08.-10. august 2018?

Det er gratis å delta på dansesamlingen, inkludert kost & losji. Reise til/fra samling dekkes av deltakerne selv. Det er ikke noe krav til at man har deltatt tidligere i prosjektet, ei heller kreves det danseerfaring. Det eneste kravet er at man er mellom 15 og 19 år i løpet av 3-årsperioden prosjektet er i Troms.

Vi starter med innlosjering onsdag 08. august fra klokka 17 av, og avslutter fredag ettermiddag. Vi kommer til å sove på 2- og 3-mannsrom i samme bygg som FolkBand-gjengen. De består av ungdommer i samme aldersgruppe som oss, men som er på folkemusikkurs. Det vil være mulig å overnatte til lørdag for de som vil bli med på dansefesten til Kalottspell fredag kveld. Vi sender ut egen timeplan for deltakerne av folkedanssamlinga i starten av august.

Du melder deg på folkedanssamlinga ved å sende en e-post til:
bygdadansar@fmfd.no eller ring bygda dansar-telefonen på 40 61 52 22.

I påmeldinga trenger vi informasjon om:
Navn
Fødselsår
Hjemkommune
E-post
Telefonnr. + Foresattes kontaktinfo (hvis du er under 18 år), kontaktperson ICE hvis over 18 år
Evt. allergier eller annet å ta hensyn til
Sover du over?

Ta gjerne kontakt om du skulle ha noen spørsmål! Vi kan være behjelpelige med reisetips, samt hjelpe til med å koordinere samkjøring mellom deltakere som reiser fra samme sted.

Følg oss gjerne på facebook: https://www.facebook.com/Arktisk-takt-190434691505585/

Lyst til å vite mer om Kalottspel? Sjekk ut: https://www.kalottspel.no/

Vi gjør oppmerksom på at det vil bli tatt film og foto til dokumentasjon av prosjektet til internt bruk, det vil si at vi lagrer det i arkivet vårt i Trondheim. Ved ønske om å bruke dokumentasjonen (foto og film) eksternt, vil vi be dere deltakere særskilt om lov til dette.

Vi håper på å se både tidligere og nye deltakere på folkedanssamlinga på Kalottspel 2018!

Danseben harstad lokal øving.jpg