Årets første fagdager i Bygda dansar!

På mandag og tirsdag hadde vi fagdager i prosjektene i Trondheim, i lokalene til Norsk senter for folkemusikk og folkedans. På programmet mandag stod en metodikkøkt med Senjapolsen som case, dans- og musikkfaglig oppdatering for hele fagstaben på Senteret, og tilslutt uttesting av koreografi for midt-forestillinga til Arktisk takt, hvor vår egen Torill Steinjord er koreograf.

2019-03-19 Siri, Torill, Tuva, Sigurd i svivet 2.JPG
2019-03-19 Siri, Torill, Tuva, Sigurd i svivet.JPG

På tirsdag startet vi med en god økt med mental trening av Raymond Toft, for deretter å se på hvordan utnytte mental trening i prosjektene. Vi avsluttet fagdagene med å se på nærmeste aktivitet, og klargjøre oss for innspurt mot forestilling i Bygda dansar Rogaland.

2019-03-19 Mental trening med Raymond Toft.JPG
2019-03-19 Fagdager Siri, Torill, Elisabeth, Tuva og Sigurd.JPG

Vi gleder oss over alt det spennende som skjer i Bygda dansar! Sluttforestilling i Rogalender, midt-forestilling i Troms, og oppstart av Bygda dansar i Hordaland høsten 2019!

Nå er vi i gang med forestillingsarbeidet!

Dette var den første samlingen med fokus på sluttforestillingen der både koreograf Ingeleiv Berstad og musikerne Erlend Viken og Olav Christer Rossebø var tilstede. Ungdommene tok imot Ingeleiv ved å vise henne alle dansene de har jobbet med, og Ingeleiv kastet seg med i dansen. Ideen til forestillingen ble delt med deltakerne for første gang, og vi fikk noen fine, morsomme og kreative økter med Ingeleiv på dansegulvet.

DSC00350.JPG

Å jobbe så intensivt som vi gjør i Bygda dansar ved å holde danseøkter fra morgen til kveld på ei helg, og samtidig bo sammen, gjør at vi etter hvert har blitt godt kjent. Og denne helga fikk prosjektet inn to musikere i tillegg til Ingeleiv som nå er blitt en del av Rogalender – Bygda dansar Rogaland. Erlend Viken har vært med i et tidligere Bygda dansar prosjekt, Egdedans, hvor han var musikalsk ansvarlig for forestillingen. Denne gang er det Olav Christer som har den rollen, men med god hjelp fra Erlend.

DSC00263.JPG

 Vi gleder oss veldig til fortsettelsen av arbeidet, og allerede om to uker er vi i gang med årets siste helgesamling den 30.-02. desember på Siddis-stova i Stavanger.

 

Vel møtt!