Ingeleiv Berstad, Olav Christer Rossebø og Erlend Viken til Rogalenders sluttforestilling

Førstkommende helgesamling, 9.-11. november på Steinerskolen i Haugesund, får deltakerne bli kjent med koreograf for Rogalenders sluttforestilling; Ingeleiv Berstad. Forestillingen avslutter det 3-årige prosjektet Bygda dansar Rogaland, men på ingen måte deltakernes dans som bare er i begynnelsen.

Ingeleiv Berstad er danser og koreograf opprinnelig fra Haugesund, men med lang fartstid i hovedstaden. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun har tatt en BA i utøvende dans (2002-05), med utvekslingsopphold ved SNDO i Amsterdam(2004), og MA i koreografi(2010-12). Hun har laget en mengde koreografiske verk både for scenerommet og med utgangspunkt og gjennomføring i andre landskap og kontekster i konstellasjoner som blant annet Norsk Landskapsteater, Av Historisk Grunn og Berstad/Helgebostad/Wigdel. Hun er vår 2019 aktuell med sitt andre verk for Carte Blanche, Nasjonalt Kompani for Samtidsdans, sammen med Kristin Helgebostad. Ingeleiv Berstad er også musiker med bakgrunn i folkemusikk og spiller i bandene Lady Hardanger og Frøkedal & Familien. 

Foto: Olav Christer Rossebø

Foto: Olav Christer Rossebø

I tillegg til Ingeleiv, får vi bli kjent med musikalsk ansvarlig; Olav Christer Rossebø og medmusiker Erlend Viken.

Olav Christer Rossebø er utdannet folkemusiker med fele som hovedinstrument fra musikkhøgskolen i Oslo og siden 2008 har han jobbet fulltid som frilans musiker. Han har også fordypet seg i amerikansk folkemusikk gjennom en rekke studieturer og turnéer i USA og i tillegg til fele spiller han også mandolin, gitar og mandola. Olav Christer er kjent fra band som Lady Hardanger, Earlybird Stringband, Geitungen, Frøkedal og Familien og Bergen Mandolinband. 

Foto: Privat

Foto: Privat

Erlend Viken er utdannet folkemusiker med fele og hardingfele som hovedinstrument fra Norges musikkhøgskole. I 2016 vant han landskappleiken for «Spel fele A». Erlend har spilt fele siden han var 6 år gammel, og kommer fra en stor musikerslekt. Erlend er kjent fra band som Earlybird Stringband, hans bidrag på platene til Erlend Ropstad, OnklP & de fjerne slektningene, og har vunnet priser for sine plater med Aslak Brimi. I sommer fremførte han bestillingsverket Sastrugi som en del av Festspillene i Nord-Norges konsept Verdde Sessions. Sastrugi skal spilles inn på plate nå i vinter. I tillegg til å komponere musikk og delta i ulike bandkonstellasjoner, reiser Erlend i inn og utland med sin egen trio; Erlend Viken trio.

Foto: Johannes Selvaag

Foto: Johannes Selvaag

Vi er veldig glade for å ha med oss disse tre på laget, og ser frem til oppstart nå i november!