Faglig seminar i Tromsø

Publisert den 21. februar 2018

DSC07807.JPG

14 fagfolk innen folkemusikk og –dans fra hele fylket var samlet på Pingvinhotellet i helga. Fagseminaret ble initert av og gjennomført takket være Folkemusikk Nord/RYK Rytmisk kompetansenettverk i Nord som bidrog med et godt samarbeid, engasjement, fagpersoner og økonomi!  

Det ble danset polsdans og springar fra Troms og ulikheter og likheter ble diskutert. Rytmikk, stilarter og tidslag ble drøftet ut i fra opptak fra SFF etter en interessant innledning til arkiv-arbeidet av musikkfaglig på SFF, Ivar Mogstad. Forsker Ola Graff fra Tromsø museum var også inne og presenterte musikk-opptak fra deres arkiv på Tromsø museum.

Torill Steinjord og Sigurd Heide ledet seminaret med stødig hånd. De hadde forberedt en rekke arkivopptak, viste variasjoner praktisk på gulvet og danset med deltakerne. Alle var involverte i både det teoretiske og praktiske arbeidet.

Dypere arbeid med Senjapols

Spesielt Senjapols (fra Lysbotn på Senja) ble jobbet grundig med. Det finnes lite tradisjonell musikk til denne dansen og det var behov for å utforske rytmikk i ulik musikk og dans i praksis. Polsdans fra Stangnes på Senja, som hører til i «Nordlandspolsfamilien», ble også grundig presentert.

Seminaret skapte inspirasjon og deltakerne følte de fikk et faglig løft. Vi legger opp til oppfølging av arbeidet og ny samling senere i 2018 eller i 2019.