Fagdager i Bygda dansar, Trondheim

14,-16. mai avholdt Bygda dansar-prosjektene fagdager i solfylte Trondheim. Første dag stod evaluering av midt-forestillingen til Rogalender, Dansehuset, på programmet. Deretter avholdt vi et heldagsseminar om rekruttering, med erfaringsdeling og samarbeid i fokus. Vi avsluttet siste fagdag med danseanalyse fra arkivmateriale med uttesting av dans på gulvet.

Det er alltid stas når prosjektene samles til fagdager, for da møtes vi fysisk som kollegial. De fleste Bygda dansar-ansatte holder kontor utenfor SFF-senteret i Trondheim, så det gjør godt å møtes for faglig påfyll, og mulighet til å løfte problemstillinger med flere i samme rom, på samme tid med felles fokus.

Denne gangen var vi så heldige å få besøk av Øyvind Sandum fra FolkOrg, Solveig Hauknes fra NU, Terje Foshaug og Jo Einar Jansen fra Folkemusikk Nord, lokal søker av Bygda dansar Troms, og Ina Maria Cyrus, bidragsyter til Bygda dansar i Rogaland. I tillegg til disse fikk vi besøk av to inspirerende og driftige danseildsjeler som delte fra hvert deres danseprosjekt, nemlig Anne Eknes fra Panta rei danseteater om prosjektet Tilt, og Magni Rosvold om folkedanssatsinga til Hardingfela.no.

Les her om Tilt: http://www.pantareidanseteater.com/tilt

Og her om «Folkedans i Hordaland»: http://hardingfela.no/ 

Tusen takk for herlige dager alle sammen!

2018-05-15 Fagdager i BD, seminar med NU og FolkOrg mfl.jpg