Arktisk takt møter FolkBand og Arkhangels music college, Russland

I april i år deltok Arktisk takt på UKM Artic hvor vi møtte FolkBand, en gruppe unge norske folkemusikere, og studenter fra Arkhangels music college, Russland. Vi fikk lære Russisk folkedans, og AMC-studentene fikk lære folkedans fra Troms.

Det gav mersmak, så når FolkBand-general Terje Foshaug inviterte fire av våre ungdommer med seg og FolkBand til Russland for kulturutveksling, var ikke vi vanskelig å be.

Å danse med FolkBand og AMC-studentene var så moro at vi like gjerne leide oss et hus sammen under Kalottspel, og fortsatte dansen og spillet der. Vi fikk jobbet med Polsdans fra Stangnes og Senja, i tillegg til reinlender og pariser. På fredagskvelden dro vi på dansefest med alle festivaldeltakerne til Kalottspel, og deltakerne fikk prøvd ut det å danse på dansefest.

Føtter 2 med Sigurd fra Kalottspel.jpg

Vi håper vi får flere dansestunder med både FolkBand og AMC-studentene i framtida! Takk til Troms Fylkeskommune v/Kultur i Troms og Barentssekretariatet som bidrar til å gjøre disse verdifulle møtene mulig.

I mellomtiden vil vi fortsette rekrutteringa til folkedansprosjektet, Bygda dansar Troms Arktisk takt, og går i gang med skoleturne allerede fra neste uke av. Tips oss gjerne om ungdommer som kan tenke seg å bli med.

Tusen takk til Kalottspel for en nydelig festival og et varmt vertskap for alle ungdommene våre. Vi ses til neste år!