Danseforestillingen «Svartefela» begynner å ta form!

Publisert den 22. januar 2014

Egdedans begynte arbeidet med å lage danseforestillingen om den legendariske Svartefela i Kristiansand i helgen, og selveste Svartefela kom også på besøk!

egdedans_helgesamling_januar_en.jpg

Deltakerne øver på en av scenene, med overblikk av koreograf of regissør Jimmy Meurling (til venstre).

Helgens samling var lagt til Kristiansand og Krossen skole. Koreografer, musikere, prosjektledelsen og ikke minst ungdommene i prosjektet var klare til å begynne å forme danseforestillingen som har premiere på Kilden teater- og konserthus 25.april i år. Det ble en produktiv og spennende helg, med dansetrening, koreografiarbeid, musikkomponering, god mat, kortspill og sosialt på kveldene.

Som en inspirasjon til alle på samlingen hadde Egdedans invitert historiker, historieforteller og eier av Svartefela, Paul Sveinall til samlingen. Han kom på lørdag for å fortelle historiene rundt den spesielle fela. Han hadde også tatt med seg fela, så alle fikk både se og høre hvordan den låt. En spesiell opplevelse for alle sammen. Musikkansvarlig for forestillingen, Erlend Viken, fikk til og med prøve å spille på den! Paul var svært begeistret over at vi har valgt å lage en danseforestilling omkring Svartefela, og gav oss klarsignal til å jobbe videre.

egdedans_helgesamling_januar_tre.jpg
egdedans_helgesamling_januar_fire.jpg

Paul Sveinall forteller engasjert on Svartefela, og spiller en slått på det spesielle instrumentet

Det ble en veldig fin og produktiv helg, og vi er allerede kommet et godt stykke på vei med danseforestillingen som avslutter prosjektet Egdedans. Og vi garanterer en flott og spennende avslutning!

egdedans_helgesamling_januar_to.jpg

Øving på den lokale dansen Slinkompas