Egdedans takker for seg

Publisert den 13. juni 2014

Egdedans, Bygda dansar i Vest-Agder, er nå ved veis ende. Sluttforestillingen «Svartefela» ble framført for et stort og begeistret publikum både i Kristiansand og i Oslo. Prosjektledelsen i Egdedans Linnea Helmersson og Agnar Olsen er svært fornøyd med den solide innsatsen til alle involverte i prosjektet!

Svartefela_Riksscenen_2.jpg

 

Det har vært tre spennende og varierte år, med mye aktivitet, mye god dans, mange gode opplevelser, og det hele ble avsluttet med danseforestillingen «Svartefela» nå i vår, sier prosjekt­medarbeider Agnar Olsen, som er den i Egdedans som har vært med i hele prosjekt­perioden. Vi som har ledet Egdedans er utrolig stolte over innsatsen til alle involverte i Svartefela-produksjonen, og ønsker å takke hver og en av dere for jobben og viljen dere har lagt ned for å få dette til, sier prosjektleder Linnea.

Bygda dansar startet opp i Vest-Agder i august 2011 med Vegar Vårdal og Agnar Olsen i ledelsen, og våren 2013 overtok Linnea Helmersson sjefsstolen etter Vegar. Egdedans har besøkt 11 videregående skoler i fylket og et lite utvalg interesserte ungdomsskoler en eller flere ganger, og har hatt danseundervisning for rundt 2000 ivrige ungdommer i løpet av prosjekt­perioden. De har fått lære nasjonale danser i tillegg til lokale varianter av runddanser og den lokale bygdedansen springedans fra Fjotland, som også ble vist og brukt i «Svartefela».

 

Svartefela_Riksscenen_4.jpg

Egdedans bidro med dansende ungdommer under åpningen av Kilden teater- og konserthus i Kristiansand, i januar 2012. Midtforestillingen «Halling på kant» ble vist 8. desember på Kilden, og sluttforestillingen «Svartefela» hadde premiere 25.april 2014 på Kilden og ble også vist på Riksscenen i Oslo, 3.mai. Som er resultat av dette har Egdedans rekruttert og engasjert flere nye folkedansere, som fortsetter med dans også etter prosjektet er ferdig!

Egdedans vil takke alle som har bidratt på en eller annen måte i prosjektet, og takker for et flott samarbeid! Vi ønsker også å takke alle skoler som har tatt godt imot oss, og ikke minst alle de flinke og positive ungdommene som har vært med oss på en reise i folkedansens verden!

Vi ønsker også Vest-Agder lykke til videre med å videreføre og aktivt bruke det rike tradisjonsmaterialet som finnes i fylket. Takk også til Vest-Agder fylkeskommune for økonomisk støtte gjennom disse tre årene.

Tusen takk for oss!

Linnea Helmersson
Agnar Olsen