Helgesamling i Atrå

Publisert den 02. desember 2014

Siste helga i november arrangerte Tiljetakt helgesamling i Atrå. 14 spreke ungdommer og en supersprek prosjektmedarbeider deltok.

OpningBDTSeljord20.sept.13BygdaDansar_032_640x425.jpg

 

På fredagen arrangerte Tinndølan forestilling og dansefest. Mange av ungdommene på samlinga hadde en aktiv rolle i dette arrangementet og rundt 200 publikummere var innom samfunnshuset i Atrå for å få med seg over 50 folkemusikkelever i fri utfoldelse. "Det er imponerende å se hvor sterkt folkemusikken står blant de unge i Tinn," forteller prosjektmedarbeider Bjørnar Heimdal. Etter forestillingen ble det dans, kos, skravling og nattkino. "Valget av Fritt Vilt som film kan kanskje diskuteres," sier en lettskremt prosjektmedarbeider som selv valgte å sitte i rommet ved siden av.

Lørdagen var satt av til arbeid med midtforestilling. Hæge Manheim hadde mange supre sceniske øvelser hvor ungdommen virkelig fikk utfolde seg. "Vi hadde også en økt der gruppa ble delt i to. Ei gruppe valgte å trene halling. Her ble det blant annet laget en synkronisert halling som helt sikkert kommer til å få en plass i midtforestillingen. Den andre gruppa arbeidet med sviving. Øvelsene de gjorde kommer også til å bli tatt inn i forestillingen til våren. Det ble også tid til å øve på noen av de andre scenene som er planlagt, og det vi kan røpe er at dette blir bra!" forteller Bjørnar og Hæge i munnen på hverandre. Lars Ingar Meyer Fjeld var stødig spelemann hele lørdagen.

"Takk til Tinn Spelemannslag som alltid stiller opp, både som kjøkkenpersonell, nattevakt, motivatorer og humørspredere. Stor takk til alle ungdommene som var med i Atrå. Innsatsen var upåklagelig. Det gledes til fortsettelsen. Hold av helga 16. – 18. januar. Da fortsetter arbeidet frem mot midtforestillingen," sier Heimdal, og hele prosjetstaben ønsker alle en fin førsjulstid.