Lek Østa! sin sluttforestilling under utforming

Publisert den 22. desember 2014

indra_nett_200x134.jpg

Arbeidet med sluttforestillinga er i god gang, og først i adventstida møttes Indra Lorenzen(koreograf/regissør), Birger Mistereggen (musikkansvarlig) og Lek Østa!-staben ved Inga Myhr og Margrete Nordmoen i Oslo for å komme videre i det kunstneriske og praktiske arbeidet.  

– Vi gleder oss til å møte ungdommene og bli kjent med dem, sier Indra og Birger samstemt. Indra følgeropp med at hun ser på ungdommene som ei ressursgruppe, og ønsker å bygge på de kvalitetene hver og en av dem har. Dette kommer til å bli en veldig spennende prosess å gå inn i både for meg og for ungdommene. 

trio-de-janeiro-10052014-22.jpg

Birger får med seg Ole Nilssen, «vår egen» Lek Østa!-deltaker som musiker, og ser fram til samarbeidet med han og med alle danserne. Han kjenner Indra godt fra tidligere samarbeid, og mener bestemt at dette vil bli et bra «team».

Temaet «skogen» danner grunnlaget for forestillinga, og stikkordene her er mange: mennesker, natur, tid, reiser, møter, drømmer, de sterke, den ensomme, unge og gamle, mangfold, relasjoner…. 

I denne forestillinga settes fokus på uttrykket, innholdet og kvalitetene i folkedansen og hvordan presentere dette i scenisk form. Danseforestillinga blir til i løpet av fire helgesamlinger i vinter/vår, den utvikles og finner form i møtet mellom den erfarne og allsidige koreografen, musikerne og alle ungdommene.

Inga og Margrete i prosjektstaben ser fram til samarbeidet med alle ungdommene og de to erfarne kunstnerne i dette spennende og viktige siste halvåret i prosjektet.  

– Sluttforestillinga vil ta Lek Østa! i en ny og spennende retning, mener de prosjektansvarlig Inga og Margrete.