Margrete fører an i dansen!

Publisert den 20. mars 2014

Bygda dansar i Hedmark, Lek Østa!, har fått ny prosjektleder i danseren og sangeren Margrete Nordmoen fra Ljørdalen i Trysil. Nordmoen tar over etter musiker og pedagog Thomas Nilssen fra Løten.

Skifte av prosjektleder.jpg

Lek Østa! hadde oppstart høsten 2012. Ett tusentals elever i ungdomsskole og den videregående skolen har fått besøk av prosjektet og lært lokale danser. Prosjektet har hatt øvinger på kveldstid rundt om i fylke, og 5. april blir det premiere på oppsettingen ”Nå har det hendt!” med bare ungdommer på scenen. Det er derfor et veletablert og aktivt prosjekt som danser og sanger Margrete Nordmoen nå er blitt leder for.

- Det er utrolig gøy å lede et ungdomsprosjekt som engasjerer så mange dyktige og interesserte ungdommer, sier Nordmoen. – Etter at jeg tok over lederjobben har jeg fått bli kjent med så mange flotte ungdommer. Et privilegium, smiler hun.

Det er en spennende jobb som krever både koordinering, danseinstruksjon og sosiale antenner. Det har vært mye for Margrete å sette seg inn i på kort tid. - Akkurat nå jobber vi frem mot premiere på oppsettingen ”Nå har det hendt!”, forteller hun. - Dette er den første dansefremsyningen som er bygd rundt Alf Prøysen sitt persongalleri, og som blir fortalt gjennom lokale danseformer og musikk. Et banebrytende arbeid der vi har god hjelp av koreograf Guro Trøseid Gjerstadberget. Vi er veldig spente på hvordan det vil bli tatt imot av publikum, sier Margrete.

Med høy aktivitet i prosjektet er det fint for Margrete Nordmoen å dele oppgavene med prosjektmedarbeider Inga Myhr – Vi jobber i team og hjelper hverandre med store og små arbeidsdoppgaver. Det er ungdommene i prosjektet som er stjernene. Inga og jeg springer bare rundt i kulissene og legger til rette for at ungdommene skal utvikle seg som dansere og stråle på scenen, forklarer Nordmoen.

– Før jeg begynte i jobben var det Thomas Nilssen som ledet prosjektet her i Hedmark. Han og Inga Myhr har jobbet strukturert og godt med rekruttering av deltakere, aktiviteter og samarbeidspartnere. Jeg er veldig glad for det Thomas og Inga har gjort. Det kjennes som jeg har kommet til dekket bord, forklarer Nordmoen.

Margrete Nordmoen kommer fra jobben som fylkesmusiker/produsent i Musikk i Hedmark, der hun har vært ansatt siden 2003. Hun er kjent som en aktiv og godt etablert folkesanger og –danser i regionen, med utdanning innen folkemusikk, folkedans og pedagogikk. Hun har bred erfaring innen formidling mot ulike målgrupper gjennom konsertvirksomhet, kurs, instruksjon. – Jeg er veldig motivert for å følgje prosjektet helt til slutt og vet at det kommer mange små og store milepæler. Aller først blir det premiere på ”Nå har det hendt!” 5. april i Løten, og dagen etter kommer vi til Tynset. Jeg håper hedmarkingene får lyst å komme og se alle de dyktige ungdommene som er med i prosjektet, avslutter Margrete Nordmoen.