Skal knuse feler!

 

Publisert den 20. februar 2014

Er du lei av fela di? Da kan du donere den bort til Egdedans, og med det bidra i Egdedans sin danseforestilling ”Svartefela”.

I vår setter Egdedans, Bygda dansar i Vest-Agder, opp danseforestillingen ”Svartefela”. Oppsettingen bygger på et sagn om en svart fele som hver gang den ble spilt på, egget til slåsskamp og død. Historien blir fortalt med lokal musikk og dans fra Vest-Agder, og med ungdommer fra hele fylket. Nå ønsker prosjektledelsen å få eller kjøpe, to feler som kan brukes i oppsettingen.

- Forestillingen skal vises to ganger, først på Kilden i Kristiansand, og så på Riksscenen i Oslo. Vi trenger derfor to feler som kan brukes som rekvisitter. Utfordringen er at begge felene må kunne knuses. Felene skal ikke spilles på, og trenger derfor ikke å virke. De trenger heller ikke å ha strenger, men felekroppen bør være så hel som mulig, forteller prosjektmedarbeider Agnar Olsen.

 

I sagnet om ”Svartefela” blir fela knust i småbiter etter et voldsomt slagsmål. Spillemannen blir drept, og fela sporløst borte. – Det er alle spillemenn sitt store mareritt å få fela si knust. Derfor håper vi at det finnes noen feler der ute som ikke har så stor verdi, og som det ikke gjør noe å knuse, sier Olsen.

For ikke lenge siden, ble den originale ”Svartefela” funnet igjen i Amerika og brakt tilbake til Vest-Agder. Fela blir en del av forestillingen. - Vi er veldig stolte over at den originale fela blir med på scena, sier Olsen. –Det er med på å gi oppsettingen en ekstra dimensjon.

”Svartefela” får premiere på Kilden i Kristiansand, fredag 25.april kl 19.30. Den vises også på Riksscenen i Oslo, lørdag 3.mai kl. 19.00.

Dersom du vet om en fele som kan doneres eller selges til Egdedans, kan du ta kontakt med Agnar Olsen, tlf. 950 70 656 eller pr. epost: agnar.olsen@ntnu.no