Snart premiere for «Svartefela»

Publisert den 08. april 2014

Nå er Egdedans inne i siste hektiske innspurt, og om litt over 2 uker er det premiere på danseforestillingen «Svartefela» på Kilden teater- og konserthus i Kristiansand!

egdedans_april_2.jpg

Alle deltakere, musikere, koreografer, kostymemakere og prosjektledelsen var på plass på Krossen skole i Kristiansand siste helg for å lage ferdig danseforestillingen «Svartefela». Koreografier skulle øves på og terpes, regien ble lagt, kostymer ble prøvd på, justert og satt sammen og musikken fylte gymsalen på skolen med god lyd og gode rytmer.

Det var spennende for alle innblandede og kunne jobbe med koreografi og regi med alle musikere på plass. Trommesett, feler, langeleik, sang og lyre skapte et spennende lydbilde, godt egnet til den dramatiske historien. Vi har vært så heldige og fått med oss mange flinke folk i prosjektet, så helgen har vært inspirerende for både ungdommer og innleide folk. I løpet av helgen fikk vi også besøk av Anne Tone Hageland, kultursjef i fylkeskommunen, som ble imponert av det hun fikk se.

egdedans_april_4.jpg

Musikerne til forestillingen i full konsentrasjon. Fra venstre: Margit Myhr, Erlend Viken og Jens Linell.

- Nå er det veldig snart premiere, og dette var siste ordinære helgesamling før vi skal stå på scenen i Kristiansands Storstue. Ungdommene har jobbet intenst i hele helga, og etter gjennomkjøringen av forestillingen på søndag er jeg helt trygg på at dette blir en veldig bra forestilling, sier prosjektleder Linnea Helmersson. Det er ennå en del småting som skal på plass, men vi skal også øve et par dager før premieren. Den 25. april lover vi at publikum får se en flott danseforestilling på Kilden!

egdedans_april_1.jpg

Egdedans ønsker alle hjertelig velkommen til forestilling! «Svartefela» spilles kun to ganger, så få det med dere!

Forestillinger:

25. april kl. 19.30, Kilden i Kristiansand, premiere
03. mai kl. 19.00, Riksscenen i Oslo.

Billetter fås kjøpt på de respektive sceners hjemmesider, www.kilden.com og www.riksscenen.no