Stor aktivitet i Lek Østa! i høst

Publisert den 11. november 2014

Helgesamlinger, forestilling på Prøysenhuset og lokale dansekvelder

Gruppebilde_Engerdal_sept_14_edited-1.jpg

Ivrige ungdommer har danset seg gjennom to intense helger denne høsten. Denne blide gjengen med Engerdalsringen og Lek Østa!-ungdommmer hadde ei veldig energifylt og artig danseøkt med lokale sangleker, og alltid like energiske Martin Myhr var med hele helga i Engerdal i 17.-19. september. Storfornøyde ungdommer danset rundom, halling, runddans og svenskpols. Og lørdagskvelden møtte vi «hele Engerdal» da vi deltok med et scenisk bidrag på Sanitesforeningas Prøysenkveld på Drevsjø. Stor takk til Engerdalsringen som tok veldig godt imot oss! Ei veldig inspirerende helg!

Åpen-dansekveld-på-Kjonerud.jpg

24.-26. oktober var det helgesamling i Ottestad på Hedmarken, og vi fortsatte arbeidet med scenisk arbeid, for nå ser vi veldig fram til våren og sluttforestillinga. Denne helga dansa vi vals og polka i former fra Vallset i tillegg til polsdans med kort treer. Vi hadde et hyggelig gjensyn med tidligere prosjektleder Thomas Nilssen til ei god danseøkt. Og lørdagskvelden inviterte vi inn store og små venner; besteforeldre, foreldre, søsken og andre danseglade til en åpen dansekveld i Bryggerhuset på Kjonerud. Takk til alle som kom, det var riktig trivelig og inspirerende! 

 

Leder i Hedmark folkemusikklag, Knut Einar Volla, fortjener både medalje og laurbærkras for svært god hjelp gjennom hele helga, med alt fra fotografering til matlaging og mye, mye mer. Hjertelig TAKK!

 

 

 

 

"Nå har det hendt!" igjen, denne gangen på Prøysenhuset

Midtvegsforestillinga vår «Nå har det hendt!» som hadde premiere i april, bygger på noen Alf Prøysens fortellinger, det var derfor stor stas for oss å få framføre forestillinga på det splitter nye Prøysenhuset, 6. september, under Norsk Kvedarforum sitt seminar om Prøysen og folkemusikken.  Vi har «levert» vårt bidrag i Prøysenåret 2014, Ungdommene gjorde igjen en flott innsats på scena og ble godt tatt imot av et inspirert publikum.

 

Tusen takk til Knut Utler som har tok flotte bilder. Knut Utlers foto fra forestillinga "Nå har det hendt!"

 

Lokale øvinger og skolebesøk

Vi starta høsten med skolebesøk på Engerdal ungdomsskole og på Nord-Østerdal vg skole på Tynset, og vi har hatt lokale øvinger Engerdal og i Elverum.  Og nå skal vi danse oss inn i høstmørket med flere dansekvelder på disse to stedene i november mens vi ser fram til en spennende vår men sluttforestilling.