Stor suksess for "Svartefela"!

Publisert den 05. mai 2014

Egdedans hadde premiere på danseforestillingen «Svartefela» på Kilden i Kristiansand fredag 25. april. Publikum storkoste seg under hele forestilling fra start til slutt, og gav spontant stående applaus for glitrende gjennomføring. Alle ungdommene blomstret, og gav en nesten fullsatt sal en sterk forestilling som beveget seg fra lystige sprell og latter til en dirrende stillhet og tårer!

Svartefela_444edit.jpg

Hovedpersonene Nils og Kari, henholdsvis Nils Jarle Oma og Maria Fauske, møtes for første gang. 
Foto: L.Helmersson, Rff-sentret.

Alle utøverne gjorde en fantastisk innsats de siste tre dagene før forestillingen, og når alt falt på plass på premieredagen, gav de alle de fremmøtte en magisk framføring. Det har vært travelt og mye som skulle på plass de siste dagene, og det er alltid litt stress før en urfremføring av en forestilling. Prosjektleder Linnea Helmersson er både rørt og mektig imponert etter vel gjennomført forestilling: "Jeg er så stolt av ungdommene som gjorde en strålende innsats disse dagene. De er bare best!"

"Ungdommene får terningkast seks!", sier en like imponert prosjektmedarbeider Agnar Olsen.

Forestillingen på Riksscenen i Oslo ble en like stor suksess som premieren! Et særdeles lydhørt og interessert publikum fikk se ungdommene i storform og de presterte vel så bra som på premieren! Fullt av lovord fikk de også etter at forestillingen var ferdig og publikum fyllte scenen og gav klemmer og ros til alle involverte! 

Svartefela_492edit.jpg

Svartefela spiller til dans, og alle ungdommene blir glade og vil danse! Foto: L. Helmersson, Rff-sentret.

Svartefela_516edit.jpg

Den originale Svartefela er med i forestillingen. Foto: L. Helmersson, Rff-sentret.

Vi fikk besøk også av NRK Sørlandssendingen på øvingen vår dagen før forestillingen, og innslaget kan du se her.

Tusen takk til alle bidragsytere og ikke minst alle dyktige deltakere for en solid avslutning av Egdedans!