Helgesamling for Tiljetakt i Gransherad

Publisert den 21. januar 2015

forestilling2.jpg

16. -18. januar arrangerte Bygda Danser Telemark helgesamling i Gransherad. På programmet stod øving til midtforestilling. Hele 24 ungdommer hadde tatt turen til denne fagre delen av Telemark. "Topp at så mange har lyst til å være med på forestilling, respekt!", sier en oppglødd Bjørnar Heimdal.

Fredagen begynte med middag. På menyen stod taco. Etter fortæring av mexicansk lompe, salsa og avocodocadovodosode, "E veit ikkje hø det va, me har ikkje slikt i Numedal", kan Heimdal fortelle, som etter maten satt i gang danseøkta med spreke hits. Oppvarming til Dragosta tin tei, Knut Buen, Folque og Hått var som vanlig populært. "Vi jobbet deretter med enkelte scener som skal inn i forestillingen". Oberst Hæge Manheim og undertegnede (Admiral Bjørnar Heimdal) hadde regien. Resten av kvelden gikk med til volleyball, godterispising, filmkikking, flørting og sladring, men alle var såklart i seng til klokka 22.30.

På lørdag kom 1. fiolinist Lars Ingar Meyer Fjeld og tamburmajor Oddbjørn Aase. De har ansvaret for musikken i forestillingen. Dagen ble brukt til å arbeide med 3 store scener. "Det var litt prøving og feiling, men under gjennomgangen på slutten av dagen var jeg jælest (numedalsuttrykk for veldig) imponert over det vi hadde fått til. Det var også artig å se hva levende musikk gjorde med danserne. Energien i dansen steg et par hakk med Lars Ingars heftige felespill og Oddbjørns energiske rytmer," seier Bjørnar.

instruksjoniring.jpg

Siste dag ble brukt til terping, øving og mye gjesping.

"Tusen takk for ei super helg i Gransherad. Det er veldig artig å jobbe med så positiv, flink og talentfull ungdom. Gleder meg til å se det ferdige resultatet i april. Det blir knallbra, helt på linje med det beste de har i utlandet," seier Bjørnar som saman med Ingrid Heieren seier; "Tusen takk til Gransherad Spel- og dansarlag som stilte opp og gjorde helga mulig. Vi greier ikke arrangere helgesamlinger uten slik støtte."

Snakkes 20.-22. mars. Det blir stas!