Magisk midtforestilling i Telemark

Publisert den 30. april 2015

bildenettside.jpg

Lørdag 25. april var det duket for Tiljetakt sin midtforestilling Telesegn. Alle som tok turen til Seljord denne lørdagen fikk se et fyrverkeri av en danseforestilling. Temaet for forestillingen var en reise i Telemarks sagnverden – og for en reise vi ble tatt med på.

Fra første stund hadde ungdommene publikum i sin hule hånd. Åpningsscenen begynte rolig og elegant, men gikk over til full feststemning og danseglede. Det var som å se lørdagsdansen på en vellykket kappleik. I det påfølgende møtet med bergakongen satt publikum som trollbundet. I det dunkle lyset, og med den sterke Nordafjøllsen rungende i bakgrunnen, reiste hårene seg på armen.

Hallinggutta på fisketur lokket frem smilet med sin slapstickhumor og spretne triks, mens jentenes elegante og stilfulle sviv dannet fossen som Fossegrimen kom ut av. Battle-scenen mellom grimen og hallingdanserne ble en kraftfull og akrobatisk testosteronbombe. De sju danserne fikk virkelig vist hva de er laget av.

Kivlemøyane avsluttet reisen i en stor scene der de lokket danserne vekk fra den strenge (men morsomme) prestens jerngrep og ut til dansefest. Dette var et flott klimaks på forestillingen. Dansefesten fikk en brå, men flott avslutning med presten som manet danserne i stein. Applausen som fulgte var ektefølt og etter Granvin sine standarder – øredøvende.

De 24 ungdommene har virkelig noe å være stolt av. Det harde arbeidet som har blitt lagt ned betalte seg virkelig. Prestasjonen på scenen i Seljord var av meget høy kvalitet. Ungdommene har holdt ut masing, terping, såre føtter, lite søvn (kanskje selvforskyldt) og lange prøvedager. Som prosjektmedarbeider Bjørnar Heimdal sa like etter forestillingen – For en gjeng!

Takk til alle som var med på arbeidet med midtforestillingen. Hæge, Bjørnar, Ingrid, Lars Ingar, Oddbjørn, HoT Lyd med Haakon Manheim og Ivar Barstad og Knut Espelid på lys, Eva Dybdahl for omsying av kostymer. Men mest av alt, tusen takk til de flotte ungdommene i Tiljetakt - Bygda dansar i Telemark. Dere er en super gjeng. Vi i prosjektledelsen gleder oss til fortsettelsen.