Tiljetakt på Kongsbergmarken

Publisert den 04. mars 2015

bilde-3.jpg

 

Tradisjonen tro gikk Kongsbergmarken av stabelen siste helga i februar. Denne helga har opp igjennom historien vært en samlingsplass for spelemenn og dansere fra hele østlandsområdet. På marken møttes folk for å handle, danse, kappspele og fortelle historier. Marken var rett og slett en folkefest. I 1955 kom markenskappleiken inn som fast arrangement og det ble konkurrert i hvem som var markens beste spelemann og sprekeste hallingdanser.

I år var Bygda Dansar Telemark med på å sette sitt preg på markenskappleiken. Det ble en lang og omfattende kappleik med hele 62 innslag. I c-klassene var det Bygda Dansar sin ungdom som dominerte. Vi hadde deltakere i både dans, hardingfele og sang. I lagdans var stemningen stor, dansen knallbra og humøret på topp. «Bra jobba alle sammen. Jeg bøyer meg i hatten og tar av meg støvet», sier en fornøgd prosjektmedarbeider Bjørnar Heimdal.

På kvelden var det duket for hallingkasttevling. Her fikk virkelig Bygda Dansar vist seg frem. Publikum var i ekstase over de stadig høyere og mer spektakulære kastene. Av alle ungdommene som var med, klarte samtlige å slå Bygda Dansar sin prosjektmedarbeider. Uten et eneste godkjent kast endte Bjørnar på desidert jumboplass. «Bra jobba til dere andre. Meg selv; skjerpings!» sier Bjørnar og rister oppgitt på hodet.

«En spesiell gratulasjon må vi rette til Guro Gunleiksrud som reiste hjem med Markensprisen for 2015. Bra jobba! Vi sender også en gratulasjon til Sonde Haugen som fikk sin hallingdebut,» skryter Bjørnar og takker alle sammen for en fin kappleik.