Tiljetakt på Telemarkfestivalen

Publisert den 19. august 2015

TiljetaktBosmal.png

Første helg i august fikk Telemarkfestivalen besøk av de flotte ungdommene fra Bygda Dansar Telemark. Midtforestillingen Telesegn avsluttet festivalen og publikum fikk virkelig valuta for pengene. Det er lenge siden undertegnede har sett en like stor danse- og formidlingsglede som ungdommene viste denne festivalsøndagen. Energien på scenen var smittende og publikum lot seg be opp til dans. Applausen til slutt var rungende og ektefølt.

Hva disse ungdommene er laget av er vanskelig å si. Det var over 3 måneder siden sist forestilling, men det var det ingen som la merke til. Pardansen var stilfull og full av humør. Hallingen var vill og kraftfull. Sviven til jentene i fossen var presis og lyrisk. Flyten i forestillingen gikk strålende, på tross av bare to gjennomganger tidligere på dagen. Det er bare å ta av seg støvet og bøye seg i hatten!

Publikumsresponsen var overveldende. «Dette må dere vise flere plasser» «Jeg er stolt av folkemusikkungdommen i Telemark» «Det er lenge siden rekrutteringen til dans i Telemark har vært like god» - Dette var bare noen av kommentarene som kunne høres etter forestillingen. Ungdommene har virkelig grunn til å være stolte.

Vi i Bygda dansar gleder oss til fortsettelsen. I høst skal vi på Storhelg i Hallingdal 16. – 18. oktober. Da blir det kurs i dans, hardingfele, sang, torader og langeleik sammen med ungdommer fra hele Østlandet. Siste helga i oktober blir det samling på Åmot i Vinje og det blir også siste mulighet til å få med seg midtforestillingen, lørdag 31.10. Resten av helga vil arbeidet med sluttforestillingen begynne. Folk kan glede seg!