Tiljetakt på vinterkappleik i Rauland

Publisert den 23. februar 2015

1OpningBDTSeljord20.sept.13RunhildHeggem 020.JPG

Tiljetakt - Bygda dansar i Telemark gjorde reint bord under vinterkappleiken i Rauland 14. februar. I flotte omgivelser på Telemarks tak var innsatsen strålende og stemningen i hundre. Lagdansen ungdommene gjennomførte var en fryd å se på. Publikum fikk virkelig se hvordan dette skal gjøres. Danseglede, energi, latter og humor – det var en fryd!

Det var også artig å se hvordan Tiljetakt satt sitt tydelige preg på kappleiken. Av 46 innslag var 21 tilknyttet Bygda dansar-prosjektet. «Dette viser hvor viktig del av folkemusikkmiljøet i Telemark denne gjengen er. Jeg er veldig stolt av å få danse med dem,» sier en kry prosjektleder, Bjørnar Heimdal. Den eneste klassen med deltakere tilknyttet Bygda dansar som ikke ble vunnet, var hardingfele senior. "Det var nesten, men Lars Ingar Meyer Fjeld kom på en 2. plass denne lørdagen, slått av Ottar Kåsa fra Arabygdi.

«Nå gleder meg til vi skal ha samling i Bø 20- 22. mars. Det blir stas», sier Bjørnar som også håper mange tar turen til Markenskappleiken på Kongsberg 28.februar. Her vil igjen Bygda dansar i Telemark sette standarden for dans på kappleik.