Arbeidet med sluttforestillingen begynner å ta form

Publisert den 17. mars 2016 

Helgesamling.bo.jpg

Helga 11. -13. mars var ungdommene i Tiljtakt samlet til øvingshelg på kulturhuset Gullbring i Bø. Dagene ble brukt til å arbeide med sluttforestillingen som skal ha premiere på Riksscenen i Oslo 24. april. Denne forestillingen skal ta for seg sagnet om Guro Heddeli. Under kyndig ledelse av Hæge Manheim og Stian Roland ser vi virkelig konturene av en flott forestilling.  

Å sy sammen en forestilling med 28 ungdommer krever en utrolig stå på-vilje, disiplin og tålmodighet. Kremen av norsk ungdom viste seg modne for denne utfordringen. På tross av såre føtter, slitne hoder og mye venting var det ingen som klaget.

Fredagen gikk til gjennomkjøring av hele forestillingen, spising av pizza, flørting, dansing og TV-kikking. Med snop til 2,90 per hg var energinivået høyt, men overraskende nok var det helt stille når klokka var 01.00. Seriøs gjeng!

Lørdagen ble en lang dag med prøver, gjennomganger og venting. Anlaug Buen har laget noen flotte kostymer og det gikk også en del tid til å få tilpasset disse til nærmere 30 ungdommer. Da kvelden kom var alle slitne, men det ble likevel tid til litt buskspel og dans.

Øvingen på søndag ble noe lengre enn vanlig, men igjen viste ungdommene en utrolig tålmodighet og upåklagelig humør, selv om ikke alle hadde sovet like mye. Om energien og konsentrasjonen er like god på de gjenstående øvingene, kommer forestillingen i Oslo til å bli magisk.