Vellykket samling på Dal grendehus

Publisert den 08. mars 2016

Helga 4.-6. mars var det klart for ny helgesamling med Bygda Dansar Akershus på Dal grendehus i Eidsvoll kommune. Lokal arrangør var Steinsgårdskroken spell- og dansarlag, et lokallag som alltid legger tilrette for god musikk- og danseaktivitet.

Dal_sosialt.jpg

Midtforestillingen nærmer seg med stormskritt, og hovedtema denne helga var nettopp forestillingen. Det blir en forestilling fylt med tradisjonell dans fra Akershus, men også med mange spennende kunstneriske elementer. Du vil få se blant annet halling, springdans, charleston, reinlender i ulike varianter, og mye mer. Musikken blir også tradisjonell, men Per Olav Hoff Mydske, aka ”Skranglebein”, er med som rapper i tillegg til Øyvind Sandum på trekkspill.

På lørdag hadde vi besøk av Sigurd Heide, et fyrverkeri av en danser. Ungdommene fikk jobbe med solodans sammen med Sigurd. En veldig spennende danseøkt! Gjennom hele helga har det også vært hektisk aktivitet med filming og intervju til promotering av prosjektet og forestillingene våre. Produktet kommer etter hvert. Til dette har vi fått hjelp av Jørn Hoel fra Oppdal i Leoh Productions.

Promofilm_Trine.jpg

Denne våren blir veldig morsom for gjengen i Akersarv. Først blir det fylkesmønstring i UKM i Lillestrøm 9.- og 10. april, 22.-24. april er det helgesamling på Nesodden og 6.-8. mai er det klart for premierehelg for midtforestillingen vår. Selve forestillingen blir på Kråkstad samfunnshus i Ski søndag 8. mai, så sett av datoen allerede nå!