Det kunne ikkje vorre en bedre plass å få sparka igang prosjektet på!

Publisert den 06. september 2017

Kick off for BD Troms

12. august var det klart for Kick off for Bygda Dansar Troms! Den store begivenheten ble markert på festivalen Kalottspel i Målselv og Torill Steinjord (prosjektmedarbeider i Bygda Dansar Troms) beskriver det slik; vi fikk god respons fra publikum, de viste engasjement for prosjektet og var veldig nysgjerrige. Kalottspelpublikummet er verdens hyggeligste publikum som aldri stopper og klappe! De er veldig begeistra!

 

Torill og Sigurd Johan Heide (også prosjektmedarbeider i Bygda Dansar Troms) sto på stand under festivalen og delte ut brosjyrer og viste film. I tillegg ga de informasjon om prosjektet fra scenen, og oppfordret nysgjerrig ungdom til å skrive seg på liste slik at ungdommene kan få ettersendt mer informasjon. Torill la vekt på at ingen ting er bindene så tidlig i prosessen og at alle er velkomne til å ta kontakt om de har spørsmål eller komme innom på samlinger for se og oppleve hva Bygda Dansar er. Flere ungdommer skrev seg opp. Sigurd og Torill ga også uttrykk for hvor viktig gode hjelpere betyr for prosjektet. - Det er superviktig for alle involverte å ha engasjerte voksne rundt ungdommene og vi håper at mange vil følge prosjektet videre og hjelpe til underveis, sier Torill.

Tradisjon tro ble det klippet snor, eller skolisse, som en symbolsk markering av oppstarten. Sigurd holdt på den ene siden og Marit Stranden, direktør for Norsk senter for folkemusikk (eiere av prosjektet), holdt på den andre. Terje Fosshaug, som står bak søknaden om å få Bygda Dansar til Troms, klipte selv over skolissa.  Alle Folkband-ungdommene sto også på scenen og fulgte spent med. Folkband er 13 ungdom fra 12 år og oppover som har deltatt på 4 dagers spillekurs på Kalottspel med profesjonelle instruktører. Folkband avsluttet «kick-offen» med en vals slik at de hundre og tjue publikummerne som var til stede kunne danse i gang Bygda Dansar Troms.

Sigurd sier at det var flott å endelig få prosjektet igang. De har store forventninger til seg selv og Bygda dansar i Troms, og det kunne ikke ha vært en bedre plass å få sparka igang prosjektet enn på Kalottspel, avslutter han.

Her kan du lese hva Nettstedet Senjakultur (Rune Ottarsen) skrev om BD Troms 30. august

Foto: Odd Inge Larsen

Foto: Odd Inge Larsen