Sommerhilsen fra Rogalender!

Publisert den 16. juni 2017

Nå bærer det mot sommerferie og prosjektet vil takke for en flott vår med mye aktivitet!

Det har blant annet skjedd noen forandringer i prosjektet i løpet av våren. Prosjektkoordinator Stine er ute i fødselspermisjon og vikar Tone Erlien har startet som prosjektleder for Bygda dansar Rogaland. Tone var med i Bygda dansar Møre og Romsdal - Snu Nordvest fra 2004-2007 og er utdannet med mastergrader i dansevitenskap fra NTNU. Hun kan nås på tone@fmfd.no

I vår har vi hatt to helgesamlinger, en på Sola og en i Stavanger-området.

Helgesamlingen på Sola var den aller første i prosjektet, og her møtte vi over 20 danseglade og ivrige ungdom som ville lære mer om sin egen tradisjonsdans. Vi var så heldige å få låne Ølbergtunet på Sola og som satte gode rammer for dans.

Da vi var i Stavanger fikk vi låne BUL Stavanger sitt flotte hus; Siddistova. Dette er et hus som har Rogalands beste dansegulv, noe som stemmer bra! I tillegg til vanlig opplegg med å lære danser, fikk ungdommene oppleve en skikkelig dansefest. BUL Stavanger stelte i stand en kjempe fin dansekveld for ungdommene, og de fikk danset hele kvelden til Jæren Frilynte. I løpet av denne kvelden døpte vi også prosjektet, hvor ungdommene fikk være med å bestemme.

Bygda Dansar Rogaland heter nå Rogalender! J

Hvis det kribler litt ekstra i dansefoten i sommer så kan vi tipse om gratis danseverksted under Rootsfestivalen! Halldis Folkedal er instruktør! Du kan finne mer informasjon om påmelding og tidspunkt her: Rootsfestivalen 2017

Vi hilser god sommer til alle de flotte ungdommene i prosjektet, ressursgruppa og de frivillige som stiller opp i Rogalender!

DSC07324.JPG
profilbilde.jpg