Nå er vi i gang med forestillingsarbeidet!

Dette var den første samlingen med fokus på sluttforestillingen der både koreograf Ingeleiv Berstad og musikerne Erlend Viken og Olav Christer Rossebø var tilstede. Ungdommene tok imot Ingeleiv ved å vise henne alle dansene de har jobbet med, og Ingeleiv kastet seg med i dansen. Ideen til forestillingen ble delt med deltakerne for første gang, og vi fikk noen fine, morsomme og kreative økter med Ingeleiv på dansegulvet.

DSC00350.JPG

Å jobbe så intensivt som vi gjør i Bygda dansar ved å holde danseøkter fra morgen til kveld på ei helg, og samtidig bo sammen, gjør at vi etter hvert har blitt godt kjent. Og denne helga fikk prosjektet inn to musikere i tillegg til Ingeleiv som nå er blitt en del av Rogalender – Bygda dansar Rogaland. Erlend Viken har vært med i et tidligere Bygda dansar prosjekt, Egdedans, hvor han var musikalsk ansvarlig for forestillingen. Denne gang er det Olav Christer som har den rollen, men med god hjelp fra Erlend.

DSC00263.JPG

 Vi gleder oss veldig til fortsettelsen av arbeidet, og allerede om to uker er vi i gang med årets siste helgesamling den 30.-02. desember på Siddis-stova i Stavanger.

 

Vel møtt!

Kompetansedeling i Rogalender

Mandag 4. juni satte Tuva Færden (nytilsatt vikar i Rogalender med oppstart 13. august 2018), Elisabeth Syrdahl Ellingsen (fagkonsulent i Rogalender) og Siri Mæland (fagansvarlig i Bygda dansar) seg, på fly til Harstad. Der ventet Torill Steinjord (høygravid, fagkonsulent i Rogalender/Arktisk takt), og Sigurd Johan Heide (fagkonsulent i søsterprosjektet, Arktisk takt – Bygda dansar Troms).

Gjett Fra venstre: Tuva Færden, Torill Steinjord, Siri Mæland, Elisabeth Syrdahl Ellingsen og Sigurd Johan Heide

Gjett Fra venstre: Tuva Færden, Torill Steinjord, Siri Mæland, Elisabeth Syrdahl Ellingsen og Sigurd Johan Heide

I 3,5 dager stod dypdykk i forberedte arkivopptak på agendaen, med danser for sluttforestillinga i Rogalender. Tradisjonsmaterialet ble analysert, kroppsliggjort og metodikk for undervisningsbruk ble diskutert. Onsdagskveld fikk Tuva være med på å prøve ut Bygda dansars metoder i praksis, på en lokal øving til ungdommer i Arktisk takt.

Elisabeth og Tuva studerer arkivklipp på Grytøya ungdomshus.

Elisabeth og Tuva studerer arkivklipp på Grytøya ungdomshus.

Kompetanseoverføringsdagene ble avsluttet med prosjektplanleggingsmøte om veien videre mot sluttforestilling og siste Bygda dansar Rogalender år. Vårt fokus er på danserne og tradisjonsmateriale, danserne og scene, å bli sammensveiset i det kunstneriske teamet (hvor koreograf og musikalsk ansvarlig også er med), samt forberedelse av semester 5 og 6. Med andre ord, mye spennende å gripe fatt i!

Vi gleder oss masse til høsten og første helgesamling 14.-16. september i Siddistova med påfølgende dansefest med Fuglen. Vi håper lokalmiljøet rundt folkedansen og folkemusikken i Rogaland blir med også i innspurten av siste prosjektår!

Midtnattsol må man bare bli glad av!

Midtnattsol må man bare bli glad av!