God jul!

Med i underkant ei uke igjen til jul er det på tide å ønske alle deltakere, instruktører, musikere, danseforbilder, medhjelpere, alle lag og foreninger og enkeltpersoner i Troms, som har bidratt med å legge til rette for folkedansen i fylket en god og fredelig jul. Tusen, tusen takk for samarbeid, engasjement og for at dere er med!

2018 har vært et superfint danseår hvor Arktisk takt har opptrådt på UKM Artic, ved NUK under Festspillene i Harstad, danset på Harstads første Kulturnatt, og fire av våre deltakere deltok på turne i Russland med FolkBand! Prosjektet har avholdt helgesamling på Kalottspel, Finnsnes, Målselv og i Harstad, i tillegg til lokale øvinger og skoleturneer. I februar ble det første fagseminaret for miljøet avholdt i Tromsø, sammen med FolkemusikkNord og Rytmisk kompetansesenter i Nord (RYK). Det har vært super-fint å samles i dans, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Etter jul er det midt-forestillingsarbeidet som vil være i fokus. Vi starter første helgesamling 18.-20. januar og fortsetter med et nytt fagseminar for miljøet trolig lørdag 9. februar 2019. 

Håper vi ses også i 2019!

 

Julehilsen fra Sigurd, Dina og Stine

 

Fele_dansarar2_HelgesamlingHarstad_red.JPG

Har du lyst til å bli med på folkedanssamling på Kalottspel 08.-10. august 2018?

Det er gratis å delta på dansesamlingen, inkludert kost & losji. Reise til/fra samling dekkes av deltakerne selv. Det er ikke noe krav til at man har deltatt tidligere i prosjektet, ei heller kreves det danseerfaring. Det eneste kravet er at man er mellom 15 og 19 år i løpet av 3-årsperioden prosjektet er i Troms.

Vi starter med innlosjering onsdag 08. august fra klokka 17 av, og avslutter fredag ettermiddag. Vi kommer til å sove på 2- og 3-mannsrom i samme bygg som FolkBand-gjengen. De består av ungdommer i samme aldersgruppe som oss, men som er på folkemusikkurs. Det vil være mulig å overnatte til lørdag for de som vil bli med på dansefesten til Kalottspell fredag kveld. Vi sender ut egen timeplan for deltakerne av folkedanssamlinga i starten av august.

Du melder deg på folkedanssamlinga ved å sende en e-post til:
bygdadansar@fmfd.no eller ring bygda dansar-telefonen på 40 61 52 22.

I påmeldinga trenger vi informasjon om:
Navn
Fødselsår
Hjemkommune
E-post
Telefonnr. + Foresattes kontaktinfo (hvis du er under 18 år), kontaktperson ICE hvis over 18 år
Evt. allergier eller annet å ta hensyn til
Sover du over?

Ta gjerne kontakt om du skulle ha noen spørsmål! Vi kan være behjelpelige med reisetips, samt hjelpe til med å koordinere samkjøring mellom deltakere som reiser fra samme sted.

Følg oss gjerne på facebook: https://www.facebook.com/Arktisk-takt-190434691505585/

Lyst til å vite mer om Kalottspel? Sjekk ut: https://www.kalottspel.no/

Vi gjør oppmerksom på at det vil bli tatt film og foto til dokumentasjon av prosjektet til internt bruk, det vil si at vi lagrer det i arkivet vårt i Trondheim. Ved ønske om å bruke dokumentasjonen (foto og film) eksternt, vil vi be dere deltakere særskilt om lov til dette.

Vi håper på å se både tidligere og nye deltakere på folkedanssamlinga på Kalottspel 2018!

Danseben harstad lokal øving.jpg

Faglig seminar i Tromsø

Faglig seminar i Tromsø

Publisert den 21. februar 2018

14 fagfolk innen folkemusikk og –dans fra hele fylket var samlet på Pingvinhotellet i helga. Fagseminaret ble initert av og gjennomført takket være Folkemusikk Nord/RYK Rytmisk kompetansenettverk i Nord som bidrog med et godt samarbeid, engasjement, fagpersoner og økonomi!