Inspirerende å dykke etter skatter i arkivet!

Publisert den 09. oktober 2017

Sigurd og Torill var tente og motiverte etter oppstartsuka for Bygda Dansar Troms på Senteret i september. De kribler etter å ta fatt på dansematerialet og leke seg med musikken fylket har å by på. De har blant annet funnet springar, masurka, halling og pols i arkivet og planlegger nå sammen med prosjektleder Trine Merete Sjølyst skolebesøk allerede denne høsten, samt turné i samarbeid med DKS og Kartellet i Nord-Troms. Les mer om skoleturnéen her.

I tillegg har Bygda Dansar Troms etablert en faglig ressursgruppe med ti engasjerte fagpersoner som geografisk representerer store deler av Troms og har bred kompetanse innenfor tradisjonsdans og –musikk. De gleder seg til å gjøre en innsats for prosjektet, diskutere materialet og løfte fram tradisjonene for hundrevis av ungdommer de neste årene!

Navnekonkurransen er i gang! Alle Bygda Dansar-prosjekt har et eget navn. Hva bør Bygda Dansar-prosjektet hete i Troms? Allerede 40 forslag har kommet inn etter at startskuddet for konkurransen gikk av på Kalottspel. Navnet er enda ikke bestemt, så det er fortsatt mulig å sende inn deres forslag til prosjektleder Trine Merete Sjølyst trine@fmfd.no Det venter selvfølgelig premie til den som kommer med vinnerforslaget!

Folkedanskonsulentene Sigurd Heide og Torill Steinjord gleder seg til å møte ungdommene på skoleturné denne høsten (foto:Tone Erlien)

Folkedanskonsulentene Sigurd Heide og Torill Steinjord gleder seg til å møte ungdommene på skoleturné denne høsten (foto:Tone Erlien)

Det blir løft og høye spark når Torill Steinjord og Sigurd Heide underviser folkedans fra Troms (foto: Tone Erlien)

Det blir løft og høye spark når Torill Steinjord og Sigurd Heide underviser folkedans fra Troms (foto: Tone Erlien)

Prosjektgruppa som jobber med Bygda dansar Troms er fra v.: fagkonsulent Sigurd Heide, fagansvarlig Siri Mæland, vikarierende prosjektleder Trine Merete Sjølyst og fagkonsulent Torill Steinjord (foto: Tone Erlien)

Prosjektgruppa som jobber med Bygda dansar Troms er fra v.: fagkonsulent Sigurd Heide, fagansvarlig Siri Mæland, vikarierende prosjektleder Trine Merete Sjølyst og fagkonsulent Torill Steinjord (foto: Tone Erlien)